9 Temmuz 2018 Pazartesi

Belgrad Restoran - Cafe Önerileri

Burada önereceğim ve hiç önermeyeceğim yer(ler) olacak. Öncelikle kesinlikle gidin dediğim yerleri yazayım..


1.) WALTER (Stari Grad Bölgesinde)

Bu restoran şehrin eskilerinden oldukça ucuz ve oldukça lezzetli yemeklere sahip önerebileceğim 1 numaralı restoran. Mutlaka gidin beğenmezseniz ben ödeyeceğim hesabı :) Cumhuriyet meydanına ( Atlı adamın olduğu yer) 10 dk yürüme mesafesinde. Biraz Salaş bir mekan. Cevapi yani bizdeki köftenin en lezzetli burada servis edildiğini söyleyebilirim.
Walterda Cevapcici
Yanılmıyorsam bu beşli köftenin fiyatı 230 RSD gibi birşeydi. Aynısının 10luları da var 2 katı fiyatına. Ama çok aç değilseniz ya da çok yiyen biri değilseniz 5li porsiyon da gayet doyurucu bence. Yanında Sposka salata söylemiştik. Salata ve üzerindeki peynirin de gayet lezzetli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Ayrıca lezzetli ev yapımı şaraplar da satılıyor. (Kadehi 180 RSD civarı bir şeydi sanırım)

2.) Plato Cafe Restaurant ( Kalemegdan yakınlarında )

Yanılmıyorsam uzun Mirkova caddesinde Knez Mihailden bir önceki paraldeki sokakta yeni açılmış ferah koskocaman bahcesi olan ve rahat koltuklara ev sahipliği yapan modern tarzda döşenmiş bir restoran burası. Her türlü mutfağa sahip geniş bir menüsü var.

1 vejetaryen pizza: 650-700 RSD
yerli alkollü içecekler 150-250 RSD civarında idi.

Belgrad Plato Cafe Restaurant Pizza


2 kişi tıka basa yerseniz max 1500-2000 RSD gibi bir ücret ödersiniz. Bununda TL karşılığı 70-80 gibi bir şey oluyor. ( 2018 temmuz fiyatlarına göre hesaplanmıştır.)

Bunun dışında pizza için çok methedilen öününde kuyruklar olan birkaç mekan daha söyleyeceğim:
Yoğunluktan dolayı test etme imkanım olmadı ancak sosyal medyadaki yorumları ve puanları çok olumluydu:

*Pizza Bar: Novi Belgradda yer alıyor, Foursquare puanı: 9,3
*Botako: Stari Grad'da yer alıyor, Fsq puanı: 9,1 (arkadaşımda gitmiş çok beğendiğini söylemişti)
*Bucko: Stari Grad'da. Fsq puanı 8,8. Çok ucuz ve çok lezzetli olduğu söyleniyor. Buraya gittik ama kapıdaki kuyruğu görünce yola devam ettik. Oturacak yer yok gel al git şeklinde bir yer.

Pizzacı olmayan ancak gidenlerin çok beğendiği şık, opera çalan, kendinizi bambaşka yerlerde hissettiren Little Bay isimli restoranı da övebilirim. Biraz ücretleri tuzlu olsa da buna değdiğini söylüyorlar gidenler. Aslında biz de buraya gitmek için niyetlendik fakat kıyafetlerimiz, ayakkabımız çok müsait olmadığından geri vazgeçtik. Şık giyinmek gerekiyormuş :) Foursquare puanı 9,3 idi.

Şimdi Gelelim Belgradda Nerelere Gitmeseniz de Olur?

Skadarlija bölgesi çok tatlış bohem restoranlarla dolu bir sokak. REZERVASYONUNUZ YOKSA buraya gidip boşa vakit kaybetmeyin. Biz gittik yer bulamadık. Geri döndük. Ayrıca 20 liralık tabağa 50 lira vermek istemiyorsanız yine gitmeyin :) Birçok blogda övülen DVA Jelena isimli restoranın aslında övüldüğü kadar güzel olmadığını bir arkadaşım belirtti.

2. olarak da bizzat tecrübe ettiğim Özgürlük meydanı kenarında bulunan yeni açılan KORNETİ Pizza burada ise bir akşam yemeği yedik ama çok temiz çok güzel bir yemek olduğunu söyleyemeyeceğim.

Son olarak güzel zannedip konakladığımız, booking.com da 8 puanı görüp kandığımız otelimiz: Hotel Bristol'u eğer konfor ve temizlik beklentileriniz yüksek ise tavsiye etmiyorum. Konumu da eh denilebilecek güzellikte. Otel Belgradın en eski yapılarından hatta ilk otellerinden olduğu söyleniyor, sanırım birdaha da tadilat yapılmamış otele öyle eski :) Yine de birkaç gün kalınabilir eğer ucuz olsun diyorsanız.. Bu otele de 2 kişi 2 gece için 8000RSD ödemiştik.

Temmuz 2018 tarihiyle yaklaşık olarak 1 TL = 21,5 RSD iken üzülerek söylüyorum bundan birkaç yıl öncelerde1 TL=35 RSD imiş. Paramız gün geçtikçe değer kaybediyor. Eskiden Belgrad bizim için oldukça ucuz bir yer iken günümüzde yemekler hemen hemen aynı fiyatta gibi. Gün geçmeden, gidin ve görün!!

Belgradda Ulaşım Tüyoları içerikli yazım için Tıklayınız lazım olur :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Odessa'da Ne Yiyelim?

Odessa Yeme-İçme Rehberi Bu yazımızda Odessa şehir merkezi ve Arkadia bölgesinde nelerden memnun kaldık, nereleri hiç önermeyiz bunlardan...