9 Temmuz 2018 Pazartesi

Bir Haftasonu Kaçamağı: ODESSA - UKRAYNA

Canımız sıkılıyor bir haftasonu kendimizi uçak biletlerine bakarken buluyoruz. Ankara'dan direkt uçuş olsun kolayca gidip gelelim diyoruz. Deniz-kum-güneş üçlüsü de olsa fena olmaz hani derken kendimizi Odessa'nın mavi sularına atıyoruz. Şakaşaka ucuz bilet bulmasak nerde öyle sulara atmak falan :) Odessa'nın tarihiymiş gelmişiymiş geçmişiymiş uğraştırmadan direkt kilit bilgileri birazdan aşağıya sıralayacağım.

i love odessa

Odessa'ya Gitmek İçin 5 Neden

*Her şeyden önce vizesiz girilebilen bir ülke Ukrayna
*Ekonomik bir yurt dışı deneyimi
*Deniz-kum-güneş üçlüsü
*Güvenli bir şehir
*Konum olarak ülkemize yakın

Odessa'da Gezilecek En Önemli 10 Yer

  • 1.) Deribasovskaya Caddesi (debriyovska diyebiliyorum ben ama orijinali böyle)
  • 2.) Potemkin Merdivenleri
  • 3.) Odessa Limanı
  • 4.) Primorski Bulvarı
  • 5.) Odessa Opera Binası
  • 6.) Odessa Güzel Sanatlar Müzesi ( Fine Arts Museum )
  • 7.) Şehir Bahçesi
  • 8.) Sabornaya Kilisesi
  • 9.) Langeron Beach ve Otrada Beach
  • 10)Arkadia Plajı
Caddeler ve bulvarlar Avrupa genellikle sokaklarına benziyor, trafiğe kapalı alanlar kafeler restoranlar ve tarihi yapılaşmalar..

Bir de yukarıdaki listeye eklenmemiş olan Odessa & İstanbul Parkı var. Burayı atlamak olmaz. Odessa ve İstanbul kardeş şehir olmuşlar, İBB buraya bir park, belki de sadece parka bir anıt yaptırmış olabilir tarihini tam bilmiyorum. Ama görülmesi gereken güzel bir yerde, deniz manzaralı. İnsan yurt dışında ülkemize ait bir şey görünce seviniyor :)

Odesa-İstanbul Parkı
3 numaralı yerimiz Odessa Limanı şehrin merkezinde, daha çok ticari amaçla kullanılan büyük yük gemilerinin olduğu eski bir yer. Buradan tekne turu yaparak 1 saatte odessa sahillerine ve şehre deniz tarafından bakabilirsiniz. Ücreti 25*30 tl gibi makul bir fiyattı (2018 yılı)
Odessa Tekne Turu

Tekne turunda ön koltuklara oturabilirseniz panoramik manzaralar görebilirsiniz. Ancak dikkat edin çok rüzgar esebiliyor. Tekne çalışanlarından şal / polar / battaniye isteyebilirsiniz.

Gezilecek yerler listesinden şehir merkezinde olan ilk 7'sini yürüyerek ve bir günde gezme şansınız var. Diğer tüm gününüzü ise plajlara ayırabilirsiniz. Hatta Arkadia bölgesini şehir merkezinden daha çok sevme ihtimaliniz bile var! 

Arkadia ve Odessa Sahilleri isimli yazım için Tık tık.

Odessadaki Restoran ve Cafe Tavsiyeleri isimli yazım için Tık Tık tık.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Odessa'da Ne Yiyelim?

Odessa Yeme-İçme Rehberi Bu yazımızda Odessa şehir merkezi ve Arkadia bölgesinde nelerden memnun kaldık, nereleri hiç önermeyiz bunlardan...